Hardware wallet review - Ledger Nano S


geplaatst op 22 oktober 2016

Dit jaar heeft Ledger een nieuwe bitcoin wallet op de markt gebracht, namelijk de Ledger Nano S. De Nano S is in vergelijking met zijn voorgangers, the Ledger Nano en Ledger HW.1, anders omdat deze een scherm heeft.

De Ledger Nano S is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de Trezor en de KeepKey, namelijk rond de €69,-.


Het Scherm
Ledger Nano S - recovery prhase Net zoals bij de Trezor moet je bij het opstarten van de Nano S een reeks woorden die in het scherm getoond worden op papier schrijven welke je zorgvuldig en veilig moet opbergen aangezien je met dezelfde woorden je portemonnee kan restoren in het geval je Nano S kwijtraakt of door omstandigheden kapot is gegaan. Nadat je alle woorden hebt opgeschreven vraagt de Nano S 2 woorden op een bepaalde positie uit de reeks in te voeren om te controleren of je de woorden correct hebt genoteerd. Persoonlijk zou ik gewoon alles nogmaals controleren gewoon voor de zekerheid, net zoals de Trezor dat doet.

Een grote pluspunt is het feit dat de woorden in het apparaat zelf getoond worden. De woorden worden niet via een programma in de computer getoond, een hacker kan dus deze informatie niet stelen. Ook al zit je computer vol malware, je bitcoins blijven veilig opgeborgen in de Ledger Nano S portemonnee.

Cijferslot
Nadat je een backup hebt gemaakt wordt gevraagd om een pincode in te stellen waarmee je de portemonnee  bij toekomstig gebruik kan openen, het gaat om een 4 cijferig pincode die je in het apparaat middels de 2 knoppen moet invoeren. Het is te vergelijken met een cijferslot. Ook hier is geen apart programma voor nodig, dit kan ook met de Ledger zelf.

Bitcoin portemonnee
Nano S - Bevestig transatieOm de inhoud van je portemonnee te bekijken heb je wel een programma nodig, dit kan bijvoorbeeld met programma's zoals de "Ledger Bitcoin Wallet", CoPay, Mycelium, Ledger chrome extensie etc.
In het programma kan je ook een bitcoin transactie invoeren, maar het daadwerkelijk toestemming geven van de transactie moet met de Ledger door een druk op de knop. Meerdere valuta's
Naast bitcoin is het ook mogelijk om Etherium Classic, Etherium en Litcoins in de portemonnee op te slaan.


FIDO U2F
Als u authenticatie in twee stappen gebruikt, kunt u de Ledger Nano S kiezen als primaire methode in plaats van verificatiecodes die naar uw telefoon worden gestuurd. Met een beveiligingssleutel hoeft u geen codes op te zoeken en over te typen: u sluit de Ledger aan op uw computer als u daarom wordt gevraagd.

Voor meer informatie, ga naar www.ledgerwallet.com

 

Ledger Wallet protects your bitcoins